T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / KADINHANI - Musa Uğur İlkokulu

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KONYA'NIN SESİNDE!

Dilimizin Zenginleri Projesi Konya'nın Sesinde'

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm okullarda gerçekleştirilen Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında "Etkileşimli Kitap Okuma" etkinliği Kadınhanı Musa Uğur İlkokulu'nda yapıldı. Etkinliğin konuğu Yazar ve Masal Anlatıcısı Güler Ünal Uluçamlıbeloldu

Kadınhanı Musa Uğur İlkokulu öğrencileri Etkileşimli Kitap Okuma kapsamında dolu dolu bir gün geçirdi. Biyolog Yazar ve Masal Anlatıcısı Güler Ünal Uluçamlıbel Muhteşem Çocuklara Yeni Yıl Öyküleri kitabında yer alan öyküsünü çocuklara eğlenceli bir dille anlattı. Anlatımın ardından ise çocuklarla hikaye üzerine soru cevap etkinliği yapıldı.

Böyle bir projede bulunmaktan ötürü mutluluk duyduğunu ifade eden Uluçamlıbel, "Kadınhanı Musa Uğur İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni arkadaşım Merve Karakurt'un davetiyle, Kadınhanı'ndaydım. Kadınhanı Musa Uğur İlkokulu taşımalı eğitim veren Kadınhanı'nın çevre mahallelerinden çocukların öğrenim gördükleri bir okul.Bu bilgi bile hikayemi okuyacağım bu etkinlik için birkaç kat daha heyecanlanmam için yeterliydi. Okula ulaştığımda Öğretmen arkadaşım Merve ve Okul Müdürü Emir Ali Göğer beyle okul ve öğrenciler hakkında kısa bir sohbetimiz oldu. Okulda özel öğrencilerin de olduğunu öğrendiğimde çok mutlu oldum. Etkinliğimize katılacaklarını öğrendiğimde ise mutluluğum bir kat daha arttı. Bir Sobe gönüllüsü olarak özel çocuklarımıza karşı hassasiyetim biraz daha fazla" diye konuştu.

ÖĞRENCİLER DOLU DOLU BİR GÜN GEÇİRDİ

Programa çocuklar tarafından yoğun bir katılım gösterildiğini belirten Uluçamlıbel, "Etkinliğin yapılacağı salona girdiğimde karşımda ana sınıfı, birler, ikiler, üçler, dörtler ve özel öğrencilerden oluşan onlarca gülen yüz ve boncuk göz vardı. Çocuklar bir yazarla tanışmanın heyecanını yaşıyorlardı ama asıl heyecanlanan bendim. Onların samimiyeti, masumiyeti karşısında öyle heyecanlandım ki. Yeni çıkan Muhteşem Çocuklara Yeni Yıl Öyküleri kitabında yer alan hikayemi okurken onlarca yeni hikayenin ilhamını o güzel gülen yüzlerden ve boncuk gözlerden alıyordum. Hikayemin ardından çocuklarla hikaye üzerine soru cevap etkinliği yaptık. Hemen hemen hepsi sohbetimize katılım gösterdiler.

Okumanın ne kadar önemli olduğundan, öğretmenlerinin onlar için en güzelini en doğrusunu istediklerinden bahsettik. Birgün kendi hikayelerini yazabilmeleri için bol bol okumaları gerektiğini anlattım. Yeni yıldan neler beklediklerini yazdıkları not kağıtlarını toplayarak etkinliğimizi bitirdik. Onlarca tatlı çocukla buluşmama vesile olarak beni bu güzel hikayenin kahramanı yapan öğretmen arkadaşım Merve'ye tekrar teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. (Buse Aşçı)

25-01-2024

 

 

 

 

https://www.konyaninsesi.com.tr/konya-guncel-haberleri/masal-anlaticisi-ulucamlibel-ogrencilerle-bulustu-48125.html

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.01.2024 - Güncelleme: 25.01.2024 21:55 - Görüntülenme: 40
Kaynak: Gazete
  Beğen | 0  kişi beğendi