''BİR KAP YEMEK, BİR KAP SU''

"Yerli Tohum Millî Tarım" projesi

Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası

Ara

Her yıl 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arası Kızılay Haftası olarak kutlanır. Kızılay, deprem, sel, yangın, salgın hastalık gibi doğal afet ve felaketlerde insanlara yardım eden ve ticari kaygısı olmayan bir yardım kuruluşudur. Kızılay yardımlarında din, dil, ırk ve ülke ayrımı yapmaz. Yardıma muhtaç tüm insanlara, elinden geldiğince ve imkanlar çerçevesinde yardıma koşar. Yardım insancıl bir duygudur ve insanları yücelten bir düşüncedir. Bu düşüncenin yaygınlaşması, ülkemiz ve tüm dünya için mutluluk verici bir durumdur. Barış içinde bir arada yaşamayı sağlar. İnsanlar arasında birlik ve beraberlik duygularını geliştirir. Kızılay Haftası boyunca, Kızılay Derneğinin kuruluş amacı ve çalışmaları konusunda okullarda konuşmalar yapılır, bilgiler verilir, panolar hazırlanır, şiirler okunur. Biz de Musa Uğur İlkokulu olarak Konya Kızılay Karatay şubesinden gelen misafirlerimizi ağırlayarak günün anlam ve önemine uygun olarak etkinliklerimizi gerçekleştirdik.

Ekm

Okulumuzda görme engelli birey tarafından verilen konserde okulumuz öğrencileri farklı oyunları oynayarak hem enerjilerini attı hem de doyasıya eğlendi.

Kas

Okulumuzda "Su" kullanımında tasarruflu olmanın önemimi ile ilgili olarak öğrencilerimizde farkındalık oluşturmaya yönelik  düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin yanı sıra okulumuzda bulunan bütün muslukları periyodik olarak kontrol ettirerek arızalı olanları değiştiriyoruz. Böylece gereksiz su kaybının önüne geçme adına Musa Uğur İlkokulu olarak üstümüze düşeni yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Unutmayalım ki SU HAYATTIR, SU olmadan HAYAT olmaz. Bu konuda bilinçli davranan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Taşımalı öğrencilerimizin öğlen yemeklerini yedikleri yemekhane yeniden düzenleniyor. Musa Uğur İlkokulu olarak taşımalı öğrencilerimizin yemeklerini onlara uygun nezih bir ortamda yemelerini sağlamak için elimizdeki kısıtlı imkanlarla da olsa çalışmalara başladık. Öğnrecilerimiz bir haftalık ara tatil dönüşünde yenilenmiş yemekhanelerini gördüklerinde hem çok şaşıracaklar hem de çok mutlu olacaklar. Her şey öğrencilerimiz için...

Kas

Öğrencilerimizin bir haftalık tadil dönemlerinden istifade edilerek, havaların soğuması ile birlikte okul binası içerisine doluşan sinek ve diğer böcekler için okul binamızda ilaçlama yapıldı.

Kas

18-22 Kasım 2019 Ara Tatil Mesleki Çalışma Programı Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK'un açılış konuşması ile başladı.Mesleki çalışmaların ilk gününde 1. dönem ara tatile kadar geçen sürede gerçekleşen eğitim-öğretim faaliyetleri ile 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar değerlendirildi.

Kas

Taşımalı eğitim kapsamında öğrencilerimizin öğle yemeğini yedikleri yemekhanemizde masa ve sandalyelerimiz yenilendi.